Är snabblån verkligen så dåliga?

låna pengar

Snabblån har ett specifikt syfte och så länge de används till vad de är menade för, kan de vara ett fantastiskt finansiellt redskap. Huvudanledningen till att snabblån omnämns som vanskliga är på grund av problemen de orsakar när de används till annat än de är tänkta till. När de används som ett substitut för vanliga låneprodukter, gör den höga räntan som tas ut att det är lätt hänt att hamna i stora svårigheter som slutligen resulterar i att låntagaren inte kan återbetala den lånade summan eller räntan. Denna situation leder vanligen till att låntagaren inte fullgör sina skyldigheter och då blir skyldig fler avgifter utöver skulden för lånet.

Väldigt höga räntor
Snabblån har högre räntor och avgifter än vanliga lån. Men med tanke på låntagarnas bakgrunder med dålig kredithistorik och den generella risken för långivaren, erbjuder de faktiskt en resonlig summa för deras lån.

Risken långivaren tar är mycket högre än för andra långivare som erbjuder lån som har strikta ansökningskriterier och kräver inkomstverifikationer.

Enkelt förklarat, går långivaren in i en överenskommelse med väldigt liten eller ingen säkerhet för att lånet ska bli återbetalt. För att kompensera för förluster de definitivt blir utsatta för, måste långivaren ta ut mycket högre räntor för att tjänsten ska vara lönsam. I slutänden är långivarna i branschen för att göra en vinst och gör de inte det blir de inte kvar särskilt länge.

Vilket är syftet för dessa lån?

Ännu en gång, så länge dessa låneavtal ingås med stor kunskap och används till det de är menade för, finns ingen risk för att fastna i någon ond skuldcirkel. När du tittar på fakta och ignorerar alla myter som omger denna typ av lån, kommer du se att de representerar ett rättvist värde för risken som tas.

Det är som den gamla sägen om en dålig arbetare som skyller på sina verktyg. Verktygen är inte felet, det är nästan alltid användaren av dessa som försöker beskylla ett objekt för dennes egna misslyckanden. Det är det lättaste sättet att rädda ansiktet. Det skulle vara samma sak att använda ett lån med en löptid på 25 år för ett bilköp. Fel verktyg till fel syfte.

Roten till all ondska?

Så, för att sammanfatta, snabblån bör endast användas till nödsituationer. Om du har tid och en kredithistorik som kvalificerar för en annan källa till finanser, bör du använda den. Endast om du behöver lite pengar till en kris för att täcka oväntade kostnader, bör du ansöka om ett snabblån.

När lånet är helt återbetalt, för det inte till en vana att söka dig till dessa varje gång du behöver pengar. Försök få pengar på andra sätt innan du söker ett snabblån. Du måste komma ihåg vad de är tänkta till och att kostnaderna är höga nog för att endast användas vid enstaka tillfällen.