Löningsdags lån – Hur du planerar din budget

Löningsdags lån är en typ av lån som kan skaffas snabbt och enkelt. Det ger alla som har ett jobb möjligheten att låna en liten summa pengar för att finansiera akuta och oväntade räkningar, bilreparationer, terminsavgifter, dagligvaror. Löningsdags lån lånar ut de pengar du behöver för att överleva fram till nästa lön kommer. Men om löningsdags lån är tillgänglig för praktiskt taget alla, betyder det att den som hade dåligt med kontanter till nästa löningsdag bör använda denna tjänst? Att veta att det finns företag som är villiga att låna ut pengar när man är i ett stort nödläge är goda nyheter, men det finns inget bättre än en välplanerad hushållsbudget.

Budgetering är mycket viktigt. Det sätter dig och dina hushållsutgifter i rätt perspektiv. Den får in dig på rätt väg angående dina ekonomiska åtaganden som i sin tur ger dig kunskap om din faktiska finansiella ställning i framtiden. Budgetering gör dig mer ansvarig i hanteringen av dina pengar. Det hindrar dig från att spendera för mycket och håller dig borta från att låna pengar.

Hur man planerar sin budget?
Det bästa sättet att planera din budget är att skriva ner alla dina inkomstkällor och var alla dina pengar går.
Skriv först ner din inkomst: din lön, bonus, kapitalavkastning, incitament, diverse inkomster, och varje belopp som kommer in för en månad. Ta det totala. Dra sedan av alla skatter du betalar för den lokala och statliga inkomstskatten från din totala inkomst, sjukhus skatter, social trygghet skatt, federala skatter, etc.

Skriv sedan ner alla dina utgifter: fasta och flexibla. Fasta kostnader är de som är konstanta varje månad. De är hemmet, verktyg, hälso- och sjukvård, investeringar och sparande och resekostnader. I flexibla kostnader ingår mat, underhållning och rekreation, kläder, skuldbetalningar, husdjur (om det finns några), och diverse. Uppgifterna kan tyckas vara överväldigande, men för att planera din budget på ett effektivt sätt måste man gå igenom alla dessa. Att kunna veta hur mycket du spenderar från var och en av dessa kommer att hjälpa dig att planera din budget väl.

Nu, skriv ner dina hem utgifter. Hur mycket betalar du för hyra eller amorteringar? Hur mycket du betalar för hem förbättringar, reparationer i hemmet, hem underhåll, husägarförenings avgifter, fastighetsskatt och husägarförsäkring? Alla dessa bör tas upp och bör redovisas.

Räkna ut dina månatliga räkningar: vatten och avlopp, el, kabel abonnemang, telefon (mobiltelefon och fast telefonlinje) och internet. För transport, beräkna din bils underhåll, bilförsäkringar, bil betalning, bensin, vägtullar, taxi, tunnelbana och buss kostnader.
Skriv ner din medicinska eller tandvårdsförsäkringen och hälsoavgifter. Investeringar och sparande inkluderar universitetssparande, obligationer, aktier, fonder, 401K eller IRA, nödläges sparande, och besparingar.

Eftersom dessa är fasta kostnader, bör du dra av dem från din månadsinkomst omedelbart. Det belopp som återstår kommer att tilldelas de återstående åtaganden inklusive mat (matvaror och äta ute), kläder, husdjur (hund trimning, veterinär, och hunddagis), och diverse inklusive presenter, hushållsprodukter, toalettartiklar, etc.

Efter att ha gjort detta kommer du att se hur mycket du spenderar jämfört med hur mycket du tjänar. Här kommer du att veta om du spenderar för mycket eller mindre. Om du spenderar för mycket, gör några justeringar så att du begränsar dina kostnader till vad du tjänar, eller mindre. Nyckeln till framgångsrik budgetering är att avsätta den rätta andelen av dina pengar för varje finansiell förpliktelse inom ramarna för din månadsinkomst. Att spendera över din budget kommer att sätta dig i stora ekonomiska problem, så se till att du planerar din budget ordentligt och håll dig till den hela tiden.